Zeep is niet alleen meer gemaakt om kleding of je lichaam te reinigen. Het heeft nu ook steeds meer een decoratieve waarde. We hebben dan ook een ruim assortiment zeepproducten. De natuurlijke zeep waaronder de Alep en de Marseille, maar ook verschillende kleine decoratieve figuurtjes of zeepkettingen die ook nog eens heerlijk geuren. Natuurlijk ontbreekt de geparfumeerde ambachtelijke zeep uit de Provence niet. Nieuw in het assortiment is de schapenmelkzeep en de fairtrade Black Soap uit Afrika.

Zeepketting

Marseille

Provence

Zwarte ZeepTraditionele Fairtrade African Black Soap (ingerold in bananenblad.):

Het ziet er een beetje bijzonder uit, maar het is heerlijk. Het ruikt heerlijk en het is een geweldig . De African Black Soap is zwarte zeep uit West-Afrika. Deze zeep wordt met de hand gemaakt van onder andere shea boter en as van plantain (een soort banaan). Echt "€˜zwart"€™ is de zeep niet, meer donkerbruin met plekjes. Geschikt voor alle huidtypes en in het bijzonder de gevoelige huid. Bij regelmatig gebruik wordt de huid bijzonder glad en zacht. Probeer het eens. Het voelt in ieder geval heerlijk om een natuurlijk product op je gezicht te gebruiken in plaats van een chemisch zalfje.

 

 

 

Herkomst:
Zwarte zeep wordt in West Afrika gemaakt door verschillende vrouwengemeenschappen en fairtrade geproduceerd. Elk dorp heeft zijn eigen geheime recept en daardoor kan de structuur en kleur steeds iets verschillen. De zeep wordt gemaakt van ongeraffineerde sheaboter en de as van plantainbladeren (bananenblad). De kleur van de zeep hangt af van de mate van roosteren van de plantainbladeren. Sheaboter is een natuurlijk en ivoorkleurig eetbaar vet gewonnen uit de noten van de Afrikaanse Kariteboom. Het is hard bij kamertemperatuur, maar smelt heel snel als het in aanraking komt met de huid. Hierdoor is het een product dat makkelijk uitsmeert en waarvan je maar heel weinig nodig hebt. Hierdoor gaat het heel lang mee. De boter wordt ook wel "Women's gold" genoemd.

Uwilthosting.nlHosting en CMS door Uwilthosting.nl