Groene thee komt van de dezelfde plant (Camellia sinensis) als die van zwarte thee, alleen de bewerking is anders. Groene thee blijft groen want dit is het ongefermenteerde blad van de plant en daardoor behoud deze de meest natuurlijke smaak, het blad wordt geplukt en meteen kort gestoomd om het fermentatieproces te stoppen.
    Zwarte thee is een gefermenteerde (volledig geoxideerd) blad . Na de pluk wordt het blad gekneusd en uitgespreid in de zon of gedroogd in een droger om er al kerend veel zuurstof aan toe te voegen die het blad dan van oranje tot zwart kleurt al naar gelang er zuurstof bij mag. Daarna wordt het blad gestoomd en gebroken of soms gemalen

Temperatuur van het theewater.
Thee word van oorsprong heet gedronken, niet warm. Alleen bij groene thee gaat dit verhaal echter niet op. De ideale temperatuur van groene thee is 70 graden Celcius. Wanneer de temperatuur goed is wordt de thee niet bitter. Laat het water niet te lang doorkoken, want dan verdwijnt de lucht uit het water, welke de kwaliteit van thee weer aantast. Als u de thee de tijd geeft om optimaal te trekken, krijgt het de tijd om het water de optimale kleur, geur en smaak te geven

 

 

    

Hoeveel thee heb ik nu nodig?
Bij het zetten van een kop thee heeft u slechts een theelepeltje losse thee nodig. Uit 100 gram thee haalt u zo ongeveer 50 kopjes overheerlijke thee. Indien u een pot van een liter wilt zetten, dan adviseren wij 12 a 15 gram. Of beter gezegd voor ieder kopje wat u uit de pot haalt een theelepeltje, en eentje extra voor de pot zelf.

De zeefjes.
Als advies geven wij, om geen thee-ei of zeefje van aluminium aan te schaffen omdat de kans bestaat dat uw thee de smaak van het ei kan overnemen. De door ons verkochte thee-eitjes en klemmen zijn van RVS.

      

Klik op de theepotten om naar de webshop te gaan
                      

Uwilthosting.nlHosting en CMS door Uwilthosting.nl